image1 image2 image3

HELLO I'M JOHN DOE|WELCOME TO MY PERSONAL BLOG|I LOVE TO DO CREATIVE THINGS|I'M PROFESSIONAL WEB DEVELOPER

SEKITAR KUCHING WATERFRONT – Scene 2 (21/6/11)

  • Hai.. selamat pagi...nilah hotel kedua kami. Kami stay kat cni sampai 25hb. Nama hotel ni Waterfront hotel. Kami sewa 2 blk. Nak kata mahal sgt, x juga dan nk kata murah pon tidak. Yg boleh kata berbaloilah but aku x suggest untuk korang yg nk kan penginapan yg 1st or 2nd class. Klw takat nk tido kejap2 tu ok la. Nama pon melancong kan. So, penginapan biasa2 dh la kan. Tapi pada aku ok la. Hotel ni unik. Ada ukiran2 kayu and hiasan antik. Astetik la pendek kata. Bilik yg kami duduk ms tu ada mslh skit. Sinki toilet tersumbat. Itu yg sedikit mengecewakan. 
  •  Mcm yg aku ceta dlm task sblm ni, kami pindah hotel ke-2 pg ni. So, ni br lps memindahkan diri dan brg la. Tak sarapan lg. Tgh lapar la ni. Apa lagi, jom kita...MAKAN!!
  • Hotel kami terletak betul2 di tengah pusat Bandar. Senanglah kami untuk bergerak dari satu destinasi ke   satu destinasi. Makanya...untuk mencari kedai makan tidaklah sukar. Kami hanya perlu berjalan beberapa minit saja. Kami perlu melalui beberapa kedai yg sememangnya akan menjadi tumpuan kami membeli-belah pada hari2 terakhir kami di sini. Perjalanan kami juga dijemput oleh beberapa peniaga kek sarawak. Ha..paberet (favourite) aku tu. Pantang diminta untuk rasa keenakan kek2 tu, cpt ja tgn ni take satu demi satu kek berlainan perasa...sampaikan kenyang la aku ni. Ho3...
  • Ni la LAKSA SARAWAK.. original dari Sarawak taw (nama pon p Sarawak kan..mst la original). Lain skit dari laksa Sarawak yg ada di semenanjung Malaysia.Buleh tahan sedap juga. Tapiiii tu la kan...pagi2 dah sumbat laksa. Add on pulak ‘THREE LAYER TEA’ (original made in Sarawak), mau pusingnya. Nak kata pagi tu x la pagi sgt. Tapi...agak2 la kan.. perut tgh kosong, pastu teringin plak nk rasa laksa Sarawak n 3 layer tea original made in Sarawak. So, ngam ja lah. Pastu berangin la perut but apa yg blh aku komen tntg mknan ni, very delicious. I like it but not for breakfast. He3.. Klw wkt2 ptg tu ok la.  




  •       Lps mkn, kami ronda2 area2 dkt dgn hotel. Masuk kedai nu, msk kedai ni. Searching for brg yg nk beli bw blk semenanjung nanti. Bandingkan harga brg di tiap2 kedai, pastu aim kedai mana nk p ms hari terakhir shopping nanti. He3... Memandangkan cuaca msh panas, so km blk bilik dlu rht kejap n solat, then ptg smbg smula jln area2 ctu.












  •             Dah penat berjalan, mesti la dahaga kan. Kami minum ptg di waterfront city. Sambil2 tu sembang2 dgn Wilson tentang negeri kelahiran dia. Sbnrnya Wilson ni org Sarawak. Jadi, dpt la serba sedikit info berkenaan negeri ni dari Wilson. Apa2 cdgn utk ke sesuatu destinasi, kami akan ajukan pd Wilson terlebih dahulu selain dari bertanyakan pd org sekeliling. Dari situ, kami akan taw brapa jrk n masa yg perlu diambil untuk ke tempat tersebut. Google kat intenet pon wat jg. Tu ms sblm berangkat ke cni lah. Kwn2 lain dkt lab pon turut memberi suggestion.

















Share this:

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment